PROJECTEN:

musicians-without-borders2012-2014 Vergeet me niet: 2009-2010 A new life 2006-2007 Ester musical 2004 Boekje open 2002 India project 1998-2001 Ronald McDonald 1996/98

Beatrixproject - Boekje Open


Een doopsgezind diaconaal project 2002-2003

De vijf doopsgezinde gemeenten van het Samenwerkingsverband Noord en West Groningen voeren een inzamel-actie voor de stichting Beatrixkinder-kliniek
in het A.Z.G. in Groningen.

In deze kliniek liggen veel vaak ernstig zieke kinderen. De medische verzorging van deze kinderen is prima in orde, daar mankeert het niet aan. Maar als je in een gezin te maken krijgt met kinderen die ernstig en langdurig ziek zijn is extra zorg en begeleiding gewenst. Bij de begeleiding van deze kinderen (zowel het zieke als de gezonde kinderen uit het gezin) en hun ouders is materiaal in de vorm van boeken en videobanden en brochures hard nodig. Maar daarin voorziet het ziekenhuisbudget niet of maar ten dele. Een extra bijdrage is hard nodig. De Beatrixstichting zamelt geld in voor dit doel en nog andere zaken om het verblijf in het ziekenhuis voor kinderen zo optimaal mogelijk te maken.
Als doopsgezinde gemeenten van het samenwerkings-verband hebben wij besloten om ons voor deze stichting in te zetten en gedurende een jaar zo veel mogelijk geld bijeen te brengen.
Wij doen dit door diverse acties, waarbij de verschillende talenten van gemeenteleden en belangstellenden aan de orde komen.
Joke
Er zijn boekenmarkten waar u van uw oude boeken afkomt door ze in te leveren en uw boekenkast
weer vult met boeken die u van ons koopt. We hopen in eigen beheer een kalender uit te brengen met door leden gemaakte afbeeldingen van het Groninger landschap.

We verkopen

  • o.a. bloembollen,
  • kaarsen en
  • zelfgemaakte kaarten,
  • jam, gebak, appelmoes en nieuwjaarsrolletjes,
  • er zijn kerst- en stekjes-markten, enz.
We kunnen daarbij de inzet van velen gebruiken, zowel van mensen met uitgesproken talenten als van mensen die op afroep beschikbaar zijn voor klussen (verkoop boekenmarkt, cakes bakken, boeken ophalen, na afloop van activiteiten de kerk weer opruimen, enz.)

Foto's bij de afsluiting van het project:
Joke toont project boek ds v.Hoorn geeft bloemen dhr Delissen ontvangt de cheque Mascotte-popjes